Zobrazujeme akce z Vaší lokality: Ashburn, United States

World Aeropress Championship
Známe vítěze i recepty

Letošní jméno vítěze World Aeropress Championship už je známé. Kdo se jím stal? A chcete si podle něj připravit Aeropess? Recept Filipa Kucharczyka i dalších dvou šampiónů na stupních vítězů najdete v článku.

Světovým šampioném World Aeropress Championship 2016 v Dublinu se stal Filip Kucharczyk z Cafe Targowa v poslké Wroclavi. K zisku prvenství se probojoval přes 107 Poláků v národním kole a 50 soutěžících v Dublinu. Druhé místo obsadil francouzský novinář Jerome Dittmar, za ním pak stanul Brazilec Hugo Sousa Rocco.

 

Vítězné přípravy:

káva: Rio Negro, Huila Colombia z Cafe Imports, pražírna Workshop Coffee
mlýnek: Mahlkoning EK-43 (0 - 10, 10 = hrubý)

 

3.místo: Hugo Sousa Rocco:

káva: 27g, velikost mletí 6
nastavení Aeropressu: normální pozice, opláchlý Aeropress filtr
voda: 200 g, 82 °C

příprava: Kávu zalít 60 g vody, míchat 12 sekund a poté počkat 1 minutu, přidat 110 g vody, počkat 2,5 minuty, poté tlačit půl minuty a nakonec doplnit vodou, dokud nebude 200g připravené kávy.

 

 

2. místo: Jerome Dittmar

káva: 20 g, velikost mletí 7
nastavení Aeropressu: normální pozice, opláchlý Aeropress filtr
voda: 230 g, 95 °C

příprava: po dobu 10 vteřin přilejte 40 g vody, nechte 20 sekund ustálit, za 40 vteřin dolejte vodu, aby dosáhla 230 gramů, stlačte za 40 sekund

 

 

1. místo: Filip Kucharczyk

káva: 35 g, velikost mletí 6
nastavení Aeropressu: obrácená pozice, opláchnutý Aeropress filtr
voda: 250 - 270 g, 81 °C

příprava: za 15 sekund přilejte 150 g vody, míchejte půl minuty, položte víčko, počkejte minutu, obraťte Aeropress, zaviřte, ponořte, přidejte 100 - 120 g vody na chuť

 

 

Autor: Markéta Turková, Kávové listy.cz 

Zdroj: https://worldaeropresschampionship.com/

 

 

Čtěte také 

Czech Aeropress Open. Byli jsme u toho!

Klání v Aeropressu: velká party nebo urputný boj rivalů? 

Domácí příprava kávy 4: Aeropress

 

 




Komentáře ke článku Přidej vlastní komentář k článku

Přečtěte
si také

Aktuální
zprávy

Baratza Sette 270
očekávaný mlýnek na kávu

Firma Baratza přichází s novým mlýnkem Sette 270. Představuje nový způsob mletí díky mechanismu z dílny aeronautického inženýra.

Zobrazit článek
Sdílejte kávu s přáteli
Najdete nás na facebooku
Kávové listy na Facebooku