Zobrazujeme akce z Vaší lokality: Ashburn, United States

Vybíráme z programu kaváren
Čtvrtek 2. 10. 2014

První říjen jsme přivítali s velkou parádou! Také druhý festivalový den je však nabitý celou řadou zajímavých akcí, workshopů a přednášek. Opět pro vás vybíráme ty nejzajímavější!

Za kávou mimo Brno

Zajímá vás, jak se ze zelené surové kávy stanou krásně zlatavě hnědá zrna? Proces pražení je zajímavá a především pěkně voňavá práce. Přijďte se přesvědčit sami do nově vzniklé zlínské pražírny Mr. Coffee. Ukázka pražení s následnou ochutnávkou zde bude probíhat po celý den.

 

Program brněnsých kaváren

Věděli jste, že irská káva se nikdy nesmí míchat? A že nejtěžší je správně našlehat smetanu? Že ne? Potom neváhejte a přijďte vyzkoušet pravou irskou kávu do Café Mezzanine, kde vám ji připraví již od samého rána. V rámci akce Go Irish tento den dokonce s 10% slevou!

 

Ke kávě patří sladkost. A co takhle lahodné wafle plné čerstvého ovoce a pravé šlehačky? Nyní máte jedinečnou příležitost nahlédnout do zákulisí přípravy vyhlášených waflí v Kafecu. Tento den si je totiž můžete připravit sami. Od 13.00 hodin v kavárně Kafec.

 

Tereza Čtvrtníčková a Jarda Lacina si pro vás ve spolupráci s Babinský bistro připravili speciální workshop o různých metodách přípravy kávy. Jak chutná káva připravená z French pressu, Dripperu či Vacuum potu? Přijďte na workshop a udělejte si o jednotlivých alternativních metodách svůj obrázek. Začátek akce je stanoven na 16. hodinu (rezervace nutná - bistrobabinsky@gmail.com).

 

Chcete znát svou budoucnost? Rádi byste znali odpovědi na některé otázky? Potom neváhejte přijít v 18.00 hodin do kavárny Caffé del Saggio, kde bude probíhat věštění z džezvy. Vážně i nevážně o tom, co vás čeká a nemine!

 caffe del Saffio - FB

Foto: Café del Saggio

Začínáte doma koketovat s alternativními metodami příprav kávy? Potom byste měli vědět, jak vybrat kvalitní zrno, jak se na přípravu kávy připravit a co všechno je k přípravě třeba. Přijďte v 18.00 hodin na workshop do Gill’s Coffee Shop & Espresso bar a budete mít v domácích přípravách jasno!

Doprovodný program bude ve znamení přednášek 

Nesmíme také opomenout fakt, že druhý festivalový den je věnován přednáškám. Budovu nově vznikají městské tržnice - Zelný trh 14 hlavní stage Main coffee meet point tento den  zaplaví celá řádka zajímavých lidí a jejich přednášek. Těšit se můžete na Michala Křižku, Pavla Malenu, Jana Urbánka, Patricii Ebelovou, Stanislava Komínka, Danu Seidam či Jiřího Klestila

 

A to nejlepší nakonec!

V úterý 2. 10. 2014 ve 20.00 hodin bude mít svou premiéru speciální host Týdne kávy - Kolumbijec Gonzalo Enrique Mancilla Díaz, který bude mluvit o historii, produkci a spotřebě kávy ve své zemi. Zde je nutné si své místo předem rezervovat.

 

Autor: Lucie Marková, Kávové listy




Komentáře ke článku Přidej vlastní komentář k článku

Přečtěte
si také

Aktuální
zprávy

Baratza Sette 270
očekávaný mlýnek na kávu

Firma Baratza přichází s novým mlýnkem Sette 270. Představuje nový způsob mletí díky mechanismu z dílny aeronautického inženýra.

Zobrazit článek
Sdílejte kávu s přáteli
Najdete nás na facebooku
Kávové listy na Facebooku