Zobrazujeme akce z Vaší lokality: Ashburn, United States

The Barisieur: designový kávovar a budík v jednom

Splněný sen pro všechny, kdo neumí bez kávy vstát z postele ,je konečně k zamluvení v předprodeji na internetu a k odběru v září 2017.

 

Už v roce 2014 představil britský designér Josh Renouf domácí hračičku pro všechny, kteří si své ráno nedovedou představit bez vůně kávy. Tento budík a kávovar v jednom s názvem The Barisieur představuje sladění elegantního designu, nejmodernějších materiálů a touhy mít každé ráno ihned po probuzení na nočním stolku šálek s čerstvě připravenou kávou.

 

Bedside+2+barid

Aby ale Renouf proměnil svůj nápad v realitu, musel si počkat několik let a zapracovat na financování projektu. Zdá se, že internetová crowfundingová plataforma Kickstarter posloužila výborně a realizační tým vybral dostatek financí pro další vývoj výrobku.


The Barisieur si už dnes můžete předobjednat na stránkách Indiegogo, ale počkat si na něj musíte až do září 2017. Za cenu 299 dolarů při zamluvení jednoho kousku nebo za $580 při objednání hned dvou (nezahrnuje cenu dopravy) získáte podstatnou slevu oproti plánované prodejní ceně. Ta by měla být v obchodech, které budou výrobek nabízet, až $430 za kus.

Tento budík má vkusný moderní design a je k dostání ve dvou provedeních. Vybrat si můžete barevnou kombinaci černá/vlašský ořech nebo bílá/popel a The Barisieur se tak snadno stane také estetickým doplňkem vašeho pokoje. Pro ty, co upřednostňují čaj před kávou, máme dobrou zprávu, i čaj vám tento přístroj připraví.

 IMG_0279

 

„Podporuje tvorbu rituálů, protože napomáhá k vytváření rutiny před spaním a tím dává tělu i mysli signál, že je čas uvolnit se a odpočinout si.“

 

Než půjdete spát, připravíte si namletou kávu nebo čajové lístky, vodu a mléko, pokud si ho do nápoje rádi přidáváte. Pak už si jen nastavíte čas buzení a naprogramujete si, aby přístroj připravil kávu těsně předtím, než začne zvonit. Po ránu tak můžete jednou rukou zamáčknout budík a sáhnout po šálku s horkou kávou. A pokud si chcete kafe osladit, otevřete malý šuplíček a ke štěstí už vám nechybí vůbec nic.

 

IMG_0059_copy_turecj

 

V průvodci přípravou kávy je doporučuné dávkování 15 g na 200 ml vody s použitím středně hrubého mletí zrn. Dalším doporučením od výrobce je připravit vždy čerstvě namletou kávu a použít vodu s nízkým obsahem minerálních látek. Tento recept je doplněn přednastavenou teplotou vody o 94oC.

 

The Barisieur je opravdu moderní a proto obsahuje i USB port pro dobíjení mobilních telefonů nebo tabletů, materiál je plně omyvatelný v myčce a pokud se vývojářskému týmu podaří zajistit dodatečné fondy, je na cestě také Bluetooth ovládání.

 

 

 

Autor: Tereza Prejdová, Kávové listy.cz 

Zdroj foto: www.joshrenoufdesign.com, www.indiegogo.com/projects/the-barisieur-coffee-design#/ 

 

 

 

Čtěte také

Když se mletí kávy stává cílem 

Vacuum Pot jak jej neznáte aneb udělej si sám 




Komentáře ke článku Přidej vlastní komentář k článku

Přečtěte
si také

Aktuální
zprávy

Baratza Sette 270
očekávaný mlýnek na kávu

Firma Baratza přichází s novým mlýnkem Sette 270. Představuje nový způsob mletí díky mechanismu z dílny aeronautického inženýra.

Zobrazit článek
Sdílejte kávu s přáteli
Najdete nás na facebooku
Kávové listy na Facebooku