Zobrazujeme akce z Vaší lokality: Ashburn, United States

Připravte si vlastní vafli v Kafecu

Pokud byste rádi ke kávě i něco zakousli, stavte se do Kafecu. V rámci Týdne kávy měli zdejší návštěvníci možnost odzkoušet si výrobu vafle podle vlastního výběru. Tuto sladkou laskominu i nadále naleznete ve stálé nabídce. Jak ale vypadal den vlastních příprav?

Jako první krok po zasednutí ke stolečku si vybírám typ vafle z nabídky podle vlastní chuti. Volím vafli s banánem, šlehačkou a čokoládou. Chvíli pozoruji příjemný kavárenský šum kolem sebe. Za nedlouho mě servírka zve k nachystanému pultíku, kde již čekají připravené ingredience. Při přípravě mi pomáhá provozní kavárny, Iva Plačková.

 

Jednu z mřížek rozehřátého vaflovače plním podle instrukcí těstem. Domácí těsto je docela tuhé, do mřížky ho spíše sklepávám a snažím se ho rovnoměrně rozprostřít. Poté uzavírám vaflovač. Stopky jsou nastaveny na dvě minuty a dvacet sekund. Po otevření se uvolňuje příjemná vůně, těsto pěkně narostlo na objemu. „Těsto může přetéct i do vedlejší mřížky. V tom případě můžete vafli ostříhat, aby pěkně vypadala. Máme na to tady speciální nůžky,“ radí Iva Plačková.

 

To se v mém případě ale nestalo. Proto můžu vafli rovnou opatrně vyndat z vaflovače za pomoci speciální vidlice. Umisťuji ji na talíř – přichází čas zdobení. Vafli lehce pocukruji a pokládám na ni rozpůlený banán. Na závěr přidávám šlehačku a rozpuštěnou čokoládu. „Čokoládu rozehříváme se smetanou a cukrem. Máme vyladěný poměr tak, aby se s ní dobře pracovalo,“ vysvětluje provozní.

 

Je to jednoduché a rychlé. Ani ne za pět minut mám hotovo. Nejsem jediná, kdo se rozhodl přípravu vafle vyzkoušet. Odhodlala se i Zuzana Janoušková: „Nešla jsem tady se záměrem udělat vafli, ale bylo to zajímavé. Nikdy předtím jsem to nezkoušela.“

 

Pokud jste nestihli do Kafecu zaskočit během Týdne kávy, o možnost ochutnat vafle nepřijdete. „V Kafecu  jsou vafle tradicí. V rámci Týdne kávy je děláme popáté a lidé jsou na ně, myslím, už zvyklí,“ dodává Iva Plačková. Naleznete je i ve stálé nabídce kavárny.

 

 

 

Autor: Markéta Sulková, Kávové listy.cz 




Komentáře ke článku Přidej vlastní komentář k článku

Přečtěte
si také

Aktuální
zprávy

Baratza Sette 270
očekávaný mlýnek na kávu

Firma Baratza přichází s novým mlýnkem Sette 270. Představuje nový způsob mletí díky mechanismu z dílny aeronautického inženýra.

Zobrazit článek
Sdílejte kávu s přáteli
Najdete nás na facebooku
Kávové listy na Facebooku