Zobrazujeme akce z Vaší lokality: Ashburn, United States

Přinášíme vám

Aktuality

Mauricio Romero:
rozhovor s vítězem Baristy roku v Kolumbii

Rozhovor s Mauriciem Romerem, vítězem národního klání baristů v Kolumbii a účastníkem nadcházejícího World barista cupu 2016 v Dublinu.

Číst článek

Na farmě v Nikaragui 2:
Ekologické věci místní moc nepálí

Na kávové farmě v Nikaragui strávila Zuzana Černá z pražírny mamacoffee tři měsíce. O tom, jak ve středoamerické zemi hlídala sklizeň, jste se mohli dočíst v minulm díle. Tentokrát představila některé ekologické problémy při pěstování a nastínila další cíle pražírny v Nikaragui.

Číst článek

Na farmě v Nikaragui 1:
Tři měsíce při sklizni

Běžně její pracovní cesty trvají dva týdny. Loni v září jí však šéf řekl, že by bylo fajn, kdyby zavítala do Nikaragui, a to na tři měsíce. Bez toho, aby uměla španělsky, letěla na kávovou farmu hlídat sklizeň. Do pražírny mamacoffee, pro kterou Zuzana Černá pracuje už téměř pět let, dorazí nikaragujská káva v půlce dubna. V prvním díle Na farmě v Nikaragui se dočtete, jaká byla cesta kávy z plantáže až do skladu.

Číst článek

Standart Fest:
Tři dávky kvality v Bratislavě

Dopřát si výběrovou kávu, ochutnat kvalitní gin s tonikem a vyrobit si třeba lampu z betonu. Toho všeho se dočkají návštěvníci blížícího se bratislavského Standart Festivalu. Letos se události spojující milovníky kávy, koktejlů a designu dočká možná i Česko.

Číst článek

Z Industry v Salvadoru: Svůj fajnovej šálek kávy tam farmáři nepijí

Do Salvadoru jeli za kamarádkou, která vede salvadorskou část firmy Caravela exportující kávu ze Střední a Jižní Ameriky. Díky Lauře se baristi z brněnské Industra Coffee dostali na kávové farmy, kam by se jako běžní turisté asi nepodívali. Jaké zážitky a kávu si Petra Střelecká a Adam Obrátil po třech týdnech v Salvadoru přivezli?

Číst článek

Znáte Hithit?
Skvělý způsob jak pomoci dobrým projektům

Naše pražírna Fragaria Coffee vznikla v roce 2013, na začátku jsme se zabývali pouze komoditní kávou. V roce 2014 jsme začali nabízet také výběrovou kávu, mikroloty z malých plantáží. Okamžitě nás výběrová káva chytla a v současnosti už nabízíme 5-6 mikrolotů a 3 druhy kávy komoditní. Komoditní kávu bereme jako takový mezistupeň k přechodu na kávu Výběrovou. Snažíme se zákazníkům vysvětlovat rozdíly a ukazovat jim o čem výběrová káva je- jasný původ, chuť a vůně.

Číst článek

Ciferníkový podnik?
S bezplatnou kávou se možná objeví v Praze

Vypít kávy, kolik chcete? Pracovat, tvořit, hrát na klavír nebo se vzdělávat na přednáškách? S takovou nabídkou se kavárenští povaleči setkají možná v Praze. První česká kavárna konceptu Ziferblat (v překladu ciferník) by je přitom mohla zaujat ceníkem. Platí se v ní pouze za čas strávený uvnitř.

Číst článek

Klání v Aeropressu:
velká párty nebo urputný boj rivalů?

Tři, dva, jedna! Ani na finálové kávě se neshodli všichni tři porotci. Dva prsty míří na jeden šálek, podle třetího prstu byla nejlepší káva v jiném hrníčku. Přesto už za pár minut drží trofej v podobě zlatého aeropressu osmnáctiletý Matúš Gajdoš. Na letošním slovenském mistroství v přípravě kávy touto alternativní metodou porazil dalších šestadvacet baristů.

Číst článek

Baristé roku: Už je známe všechny!

Brno má za sebou víkend plný srkání, barmanských dovedností a uměleckého talentu. Po pražském Baristovi roku už známe také vítěze zbývajících soutěží v kategoriích Cup Tasting, Coffee in Good Spirits a Latte Art. Kdo pojede reprezentovat Českou republiku na světový šampionát do Šanghaje?

Číst článek

Slovenský AeroPress už zná svého mistra

Slovensko už zná svého mistra v AeroPressu. V sobotní soutěži pořádané nadšenci z časopisu Standart Magazine a Standart Festivalu zvítězil osmnáctiletý Matúš Gajdoš. Z tajemství své vítězné kávy prozradil před cestou na světový šampionát v Dublinu pouze to, že ji zalil na osmdesát stupňů Celsia.

Číst článek
« 1 8 9 10 11 12 13 14 20 30 39 »
Sdílejte kávu s přáteli
Najdete nás na facebooku
Kávové listy na Facebooku